Jak na anonymní vyhledávání? Zkuste vyhledávač DuckDuckGo.com

10.10.2014 19:52

Sledování uživatelů internetu

je nepochybně hodně propírané téma, ať už v médiích či v různých internetových fórech. Aféry NSA, či Googlu jsou samožřejmě pomyslnými třešničkami, které se dostaly do povědomí snad všech, kdo alespoň trochu sledují dění na internetu. Ukládání detailních dat o chování uživatelů internetu a jejich osobních informací nyní přináší nové možnosti služeb a produktů v oblasti anonymního vyhledávání.

 

DuckDuckGo je právě takovým vyhledávačem, který si zakládá na ochraně soukromí uživatelů. Nečekejte tady žádné personalizované výsledky - všichni uvidí při hledání stejného výrazu stejné výsledky. Výsledky jsou tu založené na nejlepších zdrojích, ne na většině dostupných zdrojů, tedy např. z Wikipedie a z partnerství s ostatními vyhledávači jako jsou Yahoo, Yandex, Bing od Microsoftu a dalšími.


Pár aktuálních informací ...

V květnu roku 2014 byla spuštěna přepracovaná verze, ve které byly doplněny nejžádanější funkce jako vyhledávání obrázků, lokální vyhledávání, automatické doplňování textu, chytřejší odpovědi a vyladěný vzhled.

V září 2014 byl vyhledávač DuckDuckGo zahrnutý jako volitelný vyhledávač v prohlížeči Safari, vyvíjený společností Apple.

 

Tak ho zkuste i Vy.

https://duckduckgo.com/